четвртак, 09. јануар 2014.

Knjaževac : STRAVIČNA NESREĆA: Roditelji poginuli pred očima dece!


Kobna brzina: Knjaževčani Slaviša S. (46) i njegova supruga Dragana (38) nastradali kad je njihov „golf“ prešao u levu traku i zakucao se u „ford fokus“

SVRLJIG - Tragedija!
Knjaževčani Slaviša S. (46) i njegova supruga Dragana (38) poginuli su, dok su njihova deca Jelena S. (19) i sin M. S. (16) teško povređena u nesreći koja se dogodila juče oko 11 sati na putu Knjaževac - Svrljig na planini Tresibabi. Do udesa je došlo kad je Slaviša svojim „golfom“ prešao na levu stranu i naleteo na „ford“, za čijim je volanom bio Nišlija Đorđe S. (30).

Automobil proklizao


Đorđe S., koji je sa saputnicima prošao s lakšim povredama zahvaljujući pojasevima i vazdušnim jastucima koji su se aktivirali u momentu sudara, rekao je da nije mogao ništa da uradi kako bi sprečio tragediju.

- S majkom sam krenuo u Knjaževac. Vozio sam sporo jer je na tom delu puta uzbrdica. Iznenada se ispred mene pojavio „golf“, kretao se velikom brzinom, proklizao i prešao na levu stranu, a pre nego što je udario u mene, probio je bankinu! Nakon sudara istrčao sam iz kola i pokušao da pomognem, ali muškarac i žena su već bili mrtvi. Devojčicu sam uspeo da izvučem sa zadnjeg sedišta, a dečaka su spasavali vatrogasci jer je bio zarobljen u zgužvanom limu - kazao je Đorđe.

Meštani ističu da je ovo najopasnija deonica na putu Knjaževac - Svrljig.
- Išao sam u sredu ujutro tim putem i video da je klizav zbog slane koja se spustila tokom noći - rekao je Slaviša Stevanović iz obližnjeg sela Tiovac.

Deca na pregledima

Kako saznajemo u niškom Kliničkom centru, devojka je zbrinuta na klinici za grudnu hirurgiju, dok je njen brat podvrgnut dodatnim pregledima.
- Devojka ima povredu plućne maramice i karlice, a njeno stanje zasad je stabilno. Dečak ima povrede licu i glave, pa radimo dodatnu dijagnostiku kako bismo utvrdili da li ima unutrašnjeg krvarenja - kazali su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Preživeo... Povređenog dečaka vode u bolnicu Preživeo... Povređenog dečaka vode u bolnicu
Crna tačka

ČESTI SU UDESI NA ĐURĐICI

Mesto na kojem se dogodila nesreća zove se Đurđica i poznato je po čestim udesima.
- Eto, i u utorak uveče dogodio se udes, ali ti ljudi su imali sreće, niko nije poginuo. Tamo stoji spomenik mladiću koji je 2012. godine poginuo na istom mestu. Velike su krivine i nizbrdica je, a zimi je klizavo, pa su nesreće neizbežne - kažu meštani.
Ogorčen na lekare

HITNA NIJE HTELA DA DOĐE
 Đorđe S. ogorčen je na nišku Hitnu pomoć, koja je na njegov očajnički poziv odgovorila tako što su ga uputili na Dom zdravlja u Svrljigu!
- Rekli su mi da nisu nadležni i dali mi neki šestocifreni broj bolnice u Svrljigu! Bio sam u šoku, nisam mogao ni da zapamtim taj broj! Ne razumem zašto oni jedni druge ne obaveštavaju, nego odbijaju da reaguju - ljut je Đorđe S.

Izvor Kurir

Нема коментара:

Постави коментар

Hvala na Vašim Komentarima :

(neprikladni sadržaj u komentarima u kojima se vrši vređanje i omalovažavanje drugih osoba biće uklonjeni)